La veritat desemmascarada
L'horror del Found Footage

Imagina’t trobar una cinta de vídeo o un arxiu digital que captura esdeveniments terrorífics, com si fossin reals. Aquesta és l’essència del Found Footage, un subgènere de l’horror que ens fa qüestionar la línia entre la realitat i la ficció.

Comparteix

El Found Footage és un subgènere del cinema d’horror que utilitza la tècnica de simular material d’arxiu o enregistraments reals per crear una sensació d’autenticitat i immediatesa. A diferència d’altres subgèneres, el Found Footage busca imitar la realitat, fent que l’espectador es qüestioni què és real i què no ho és.

El subgènere va guanyar popularitat amb pel·lícules com The Blair Witch Project i Paranormal Activity, que van fer servir pressupostos baixos i tècniques de filmació casolanes per crear una atmosfera intensament realista. Des de llavors, ha evolucionat per incloure una àmplia gamma de temes i estils, des de documentals ficticis fins a transmissions en viu simulades.

Característiques Principals:
• Estil de Documental: La majoria de les pel·lícules utilitzen un estil de documental per simular realitat.
• Primera Persona: L’ús de la càmera en primera persona augmenta la immersió.
• Realisme: L’absència d’elements clarament ficticis fa que l’espectador es qüestioni la veracitat del que està veient.

El Found Footage continua sent una tècnica popular en el cinema d’horror modern, amb pel·lícules com Cloverfield Unfriended que utilitzen tecnologia moderna com càmeres de telèfons mòbils i videoconferències per actualitzar el format.

El Found Footage és un subgènere que ha captivat la imaginació del públic, oferint una experiència única que desdibuixa les línies entre la realitat i la ficció. Amb la seva capacitat per adaptar-se i evolucionar amb la tecnologia, aquest subgènere té un futur brillant i segurament continuarà desafiant les nostres percepcions de la realitat.

Obres destacades

Escriu el teu relat

T’engresques a escriure un conte sobre el Found Footage? Desperta la teva imaginació més tètrica i envia’ns un microrelat que ens faci tremolar!