Vull arribar al mar com arriben els rius, amb el record obert de les seves muntanyes perdudes.

10

Descobreix la font de la salut.
Com el termalisme revitalitza cos i ment.

Embolcalla’t en la calidesa i benestar de les aigües termals de Caldes de Montbui. Descobreix com el termalisme no només relaxa el teu cos, sinó que també enriqueix la teva ment i ànima.

Caldes de Montbui, un petit tresor situat a la comarca del Vallès Oriental, és un lloc on l’aigua no és només un element, sinó una experiència. Les seves aigües termals han estat valorades des de temps antics per les seves propietats curatives. En aquest article, explorarem com el termalisme a Caldes de Montbui pot ser una font de benestar per al cos i la ment.

Origen de l’aigua termal:

L’aigua termal de Caldes de Montbui té el seu origen en la infiltració de l’aigua de pluja a través de les roques de la Serralada Prelitoral. Aquesta aigua es carrega de sals minerals i, en arribar a les zones de granit, s’escalfa. Finalment, ascendeix per les escletxes de la Falla del Vallès i sorgeix a la superfície, especialment a la Font del Lleó, amb temperatures superiors als 74ºC.

Valor històric:

Les termes romanes de Caldes de Montbui, que daten del segle II a.C., són un testimoni de la llarga història de termalisme a la zona. Aquestes termes estan excepcionalment ben conservades i són considerades un bé cultural d’interès nacional.

Els beneficis de l’aigua termal:

Les aigües termals són riques en minerals com el magnesi, sodi i calci, que són beneficiosos per a la pell i els músculs. A més, l’escalfor de l’aigua ajuda a relaxar els músculs i millorar la circulació sanguínia. Això pot ser especialment útil per a persones amb problemes articulars o musculars.

 • Millora de la pell: Les aigües termals contenen minerals que són beneficiosos per a la pell. Ajuden a hidratar, exfoliar i nodrir la pell, deixant-la més suau i radiant.
 • Millora de dolors musculars i articulars: L’escalfor de l’aigua ajuda a relaxar els músculs i alleujar la tensió. Això és especialment beneficiós per a persones amb dolors crònics o artritis.
 • Millora de la circulació sanguínia: L’escalfor de l’aigua promou la dilatació dels vasos sanguinis, millorant així la circulació. Això pot ser beneficiós per a la salut del cor i la pressió arterial.

El factor terapèutic emocional de l’aigua termal:

Mentre que sovint ens centrem en els beneficis físics de les aigües termals, el seu impacte en el nostre estat emocional és igualment significatiu. En un món on l’estrès i l’ansietat són comuns, trobar maneres de cuidar la nostra salut emocional és crucial:

 • Reducció de l’estrès: L’escalfor de l’aigua termal pot ajudar a relaxar els músculs, però també té un efecte calmant sobre la ment. Aquesta relaxació pot ajudar a reduir els nivells d’estrès i proporcionar una sensació de pau.
 • Millora de l’humor: L’exposició a l’aigua termal pot augmentar la producció de serotonina, un neurotransmissor associat amb la sensació de felicitat i benestar. Això pot resultar en una millora de l’humor i una sensació general de felicitat.
 • Millora de l’ansietat: L’ambient tranquil dels balnearis i la sensació de flotació a l’aigua poden ajudar a alleujar l’ansietat. És un espai on es pot deixar anar les preocupacions i centrar-se en el moment present.
 • Millora de la qualitat del son: La relaxació que s’experimenta durant un bany termal pot ajudar a millorar la qualitat del son. L’escalfor de l’aigua ajuda a relaxar el cos, facilitant un son més profund i reparador.
 • Connexió emocional: Compartir l’experiència de termalisme amb amics o familiars pot fomentar una connexió emocional. És un temps per compartir, connectar i gaudir de l’companyia dels altres en un entorn tranquil·litzador.
 • Mindfulness i meditació: L’entorn de calma d’un balneari és l’escenari perfecte per practicar mindfulness o meditació. Centrar-se en la respiració i ser conscient de les sensacions del cos pot augmentar la consciència i el benestar emocional.

Què fer a caldes de montbui:

 • Balnearis: A més dels banys termals, molts balnearis ofereixen tractaments de spa, com massatges, màscares de fang i tractaments facials, que complementen l’experiència de benestar.
 • Termes romanes: Una visita a les termes romanes no només és educativa, sinó que també connecta amb la història i la cultura, enriquint l’experiència de benestar amb coneixement.
 • Rutes de senderisme: Caminar per la natura és una forma excel·lent de fer exercici i alhora connectar amb l’entorn natural. Les rutes de senderisme de Caldes de Montbui ofereixen paisatges impressionants.
 • Gastronomia local: Menjar bé és una part essencial del benestar. Prova plats locals fets amb ingredients frescos, i descobreix com la cuina de la zona està influïda per les seves aigües termals.

Caldes de Montbui ofereix una experiència de benestar completa que combina els beneficis físics i mentals de les aigües termals amb la riquesa cultural i la bellesa natural de la zona. És un lloc per recarregar energies, cuidar el cos i enriquir la ment.

Recursos