Delícies a alta velocitat:
Experimenta els sabors únics dels bento en el tren bala japonès

Viatjar amb el tren bala, o shinkansen, és una de les experiències més icòniques del Japó. Però més enllà de la velocitat i l’eficiència, una de les joies del viatge és gaudir d’un bento. Aquests deliciosos àpats en caixa no només són pràctics, sinó que també ofereixen una mirada als sabors locals i a la rica cultura culinària japonesa. En aquest article, explorarem la tradició dels bento en els trens bala i destacarem alguns dels millors que pots tastar.

Bento_at_Hanabishi,_Koyasan Font: Wikipedia
Enllaços
Compartir
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Els bento són àpats empaquetats individualment que es venen en botigues especialitzades, estacions de tren i fins i tot supermercats. Aquests àpats, preparats amb cura i estètica, solen incloure arròs, peix o carn, verdures i adobats. En els trens bala, els bento no només són un menjar ràpid, sinó una part essencial de l’experiència de viatge.

1. Ekiben: El bento d’estació

Els ekiben són bento específicament venuts a les estacions de tren i són coneguts per reflectir els ingredients i els sabors locals de la regió d’on provenen. Cada estació ofereix les seves pròpies variacions, fetes amb ingredients frescos i de temporada.

Recomanació

Si passes per l’estació de Tokyo, prova el famós Gyutan bento de Sendai, que conté llesques de llengua de vedella rostida, una especialitat de la regió.

2. Shinkansen bento: El bento del tren bala

A bord del shinkansen, trobaràs una selecció de bento especialment dissenyats per al viatge en tren. Aquests àpats estan dissenyats per ser fàcils de menjar i inclouen una varietat de sabors per satisfer tots els gustos.

Recomanació

El Tori Meshi bento, que inclou arròs cuinat amb pollastre i verdures, és una opció deliciosa i reconfortant que es pot trobar en molts trens bala.

3. Oshi-bento: Bento prensat

Aquest tipus de bento utilitza una tècnica tradicional de premsat per empaquetar els ingredients de manera compacta. Sol incloure arròs, peix, i altres ingredients pressionats en un motlle, donant-li una aparença elegant i saborosa.

Recomanació

Prova l’Oshizushi, un sushi prensat que sovint es fa amb tonyina o salmó, disponible a les estacions de Kyoto i Osaka.

4. Kyaraben: Bento decoratiu

Els kyaraben són bento artístics que es presenten amb els aliments decorats per semblar personatges de dibuixos animats, animals i altres formes creatives. Tot i que sovint es fan per a nens, aquests bento també són populars entre els adults per la seva bellesa i creativitat.

Recomanació

Busca un kyaraben a les estacions de grans ciutats com Tokyo o Osaka, on podràs trobar veritables obres d’art culinàries.

5. Fuchidaka bento: Bento regional

El Fuchidaka bento es caracteritza per utilitzar ingredients locals i tècniques de cuina tradicionals de diferents regions del Japó. Aquests bento són una excel·lent manera de tastar la cuina local sense sortir del tren.

Recomanació

Si viatges a través de la regió de Hokuriku, no et perdis el Kanazawa bento, que inclou una selecció de mariscs frescos i arròs de la regió.

Conclusió

Viatjar en el tren bala japonès és una experiència inoblidable, i els bento afegeixen una dimensió especial al viatge. Cada caixa de bento no només ofereix un menjar deliciós, sinó que també et connecta amb la cultura i les tradicions culinàries de les diferents regions del Japó. Així que, la pròxima vegada que pugis a un shinkansen, no oblidis tastar aquestes delícies a alta velocitat i gaudir del viatge amb tots els sentits.

Recomancions

Kotaro Isaka
Tren bala
Ediciones Destino, 2022

Una trepidant història d’assassins en un tren bala.

Tim Anderson
Japaneasy: Bowls and Bento
Lunwerg Editores, 2023

Descobreix la cuina japonesa fàcil i deliciosa per a cada dia.

Organitza