Metamorfosi macabra
L'Horror Corporal

Imagina’t que el teu propi cos es converteix en el teu pitjor enemic. Aquesta és la premissa de l’horror corporal, un subgènere que explora les transformacions físiques i psicològiques més inquietants.

Comparteix

L’horror corporal és un subgènere del cinema i la literatura d’horror que se centra en la deformació, mutació o transformació del cos humà. A diferència d’altres subgèneres, l’horror corporal explora la por i la repugnància cap a la nostra pròpia carn.

El subgènere va guanyar notorietat amb obres com The Fly de David Cronenberg, que van utilitzar efectes especials avançats per mostrar transformacions corporals detallades. Amb el temps, l’horror corporal ha evolucionat per abordar temes com la tecnologia, la malaltia i fins i tot la identitat de gènere.

Característiques Principals:
• Transformació Corporal: La majoria de les històries impliquen una forma de canvi físic extrem.
• Tabús Socials: Explora temes com la malaltia, la mort i la sexualitat.
• Efectes Especials: L’ús intensiu d’efectes especials per crear imatges impactants.

Amb l’auge de la tecnologia CGI i les plataformes de reproducció en línia, l’horror corporal ha guanyat una nova vida. Pel·lícules com TuskRaw han portat aquest subgènere a una nova generació d’espectadors.

L’horror corporal ens fa qüestionar la nostra relació amb el nostre propi cos, explorant les nostres pors més profundes i tabús socials. És un subgènere que no deixa indiferent i que continua evolucionant, captivant nous públics amb les seves imatges impactants i temes provocadors.

Obres destacades

Escriu el teu relat

T’engresques a escriure un conte sobre el Body Horror? Desperta la teva imaginació més tètrica i envia’ns un microrelat que ens faci tremolar!