La dansa macabra
Un viatge a les arrels del terror pagà

Benvinguts a un món on la natura, la religió pagana i les llegendes antigues es fusionen per crear una atmosfera de terror inquietant. Descobreix el Folk Horror, un subgènere que et captivarà i et farà qüestionar la realitat.

Comparteix

 

El Folk Horror és un subgènere del terror que explora les creences, mites i llegendes de cultures antigues, sovint en entorns rurals o aïllats. A diferència d’altres subgèneres, com el terror psicològic o  l’slasher, el Folk Horror se centra en la interacció entre l’home i les forces sobrenaturals de la natura. No es tracta només de monstres i fantasmes; és una immersió en la psique col·lectiva d’una comunitat i les seves pors ancestrals.

El Folk Horror té les seves arrels en la literatura i el cinema dels anys 60 i 70. Obres com The Wicker Man i Witchfinder General van establir les bases del subgènere. Amb el temps, ha evolucionat per incloure diferents mitjans, com ara videojocs i sèries de televisió. Aquesta evolució ha permès una major diversitat en les històries i els temes tractats, des de la bruixeria medieval fins als cultes moderns.

Característiques Principals:

    • Entorns Rurals: Les històries solen estar situades en petits pobles o comunitats aïllades, on les tradicions i les supersticions tenen un paper important.
    • Elements Sobrenaturals: Inclou bruixeria, fantasmes i criatures mítiques com banshees o wendigos.
    • Creences Paganes: El subgènere explora temes relacionats amb el paganisme, les pràctiques rituals i els déus antics.
    • Atmosfera Inquietant: Una sensació constant de malestar i tensió que es manté durant tota la història.

Avui dia, el Folk Horror continua sent una influència rellevant en la cultura popular. Pel·lícules com Midsommar i sèries com The Witcher incorporen elements d’aquest subgènere, demostrant la seva rellevància i adaptabilitat als canvis culturals i tecnològics.

El Folk Horror és més que un simple subgènere; és una finestra a les nostres pròpies pors i supersticions. Així que si t’atreu l’obscur, t’invitem a explorar més aquest món fascinant. La seva rellevància en la cultura contemporània demostra que les pors ancestrals encara ressonen en nosaltres, i que el Folk Horror és una forma artística que ens permet explorar aquestes emocions profundes.

Obres destacades

Escriu el teu relat

T’engresques a escriure un conte sobre Folk Horror? Desperta la teva imaginació més tètrica i envia’ns un microrelat que ens faci tremolar!