La maleta eterna: Viatges amb massa coses?
Segueix aquestes 5 solucions per anar més lleuger!

Qui no ha experimentat alguna vegada el drama de la maleta massa plena? Fer la maleta pot convertir-se en un autèntic trencaclosques, sobretot si tendim a portar coses “per si de cas”. Si vols aprendre a viatjar més lleuger i evitar problemes amb l’equipatge, segueix aquestes cinc solucions pràctiques i efectives.

KLAUS TIEDGE/GETTY IMAGES
Compartir
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

1-Fes una llista i revisa-la dues vegades

Solució

Abans de començar a fer la maleta, crea una llista detallada de tot el que necessitaràs. Aquesta llista t’ajudarà a organitzar-te i assegurar-te que no oblidis res essencial.

Consell

Revisa la llista un parell de dies abans del viatge i elimina qualsevol cosa que puguis considerar innecessària. Pregunta’t si realment necessites cada ítem i si és possible trobar-lo al teu destí en cas d’emergència.

2-Opta per roba versàtil i de colors neutres

Solució

Escull peces de roba que puguin combinar-se fàcilment entre elles i que siguin adequades per a diverses ocasions. Els colors neutres són una aposta segura perquè es poden barrejar i combinar sense esforç.

Consell

Intenta portar peces que es poden rentar i assecar ràpidament. D’aquesta manera, podràs rentar-les durant el viatge si és necessari, i reduiràs la quantitat de roba que necessites portar.

3-Utilitza cubs d’empaquetatge 

Solució

Els cubs d’empaquetatge són una eina excel·lent per mantenir la teva maleta organitzada i maximitzar l’espai disponible. A més, et permetran accedir fàcilment a les teves coses sense desmuntar tota la maleta.

Consell

Assigna un cub per a cada tipus de roba (per exemple, un per a les samarretes, un altre per als pantalons, etc.) i utilitza’n de diferents colors o etiquetes per identificar-los fàcilment.

4-Minimitza els articles de tocador

Solució

Porta només els articles de tocador essencials i opta per versions de mida de viatge. Molts hotels i allotjaments proporcionen xampú, condicionador i sabó, així que aprofita aquests serveis.

Consell

Considera l’ús de productes multifuncionals, com un sabó que serveixi tant per al cos com per als cabells, o una crema hidratant que també funcioni com a protector solar.

5-Empaqueta de manera intel·ligent

Solució

Aprèn a empaquetar de manera eficient utilitzant tècniques com enrotllar la roba en comptes de plegar-la, la qual cosa redueix les arrugues i estalvia espai. Posa els articles més pesats a la part inferior de la maleta i els més lleugers a la part superior.

Consell

Utilitza els espais buits dins de les sabates per guardar articles petits com mitjons o carregadors. Aprofita cada racó de la maleta per optimitzar l’espai.

Viure amb una maleta eterna és una experiència frustrant i innecessària. Seguint aquestes cinc solucions, podràs viatjar més lleuger, amb més comoditat i sense preocupar-te per l’excés d’equipatge. A més, gaudiràs més del viatge sabent que tens tot el que necessites a mà i que pots moure’t amb facilitat.

Recomancions

Gabriele Romagnoli
Viajar ligero: La vida con equipaje de mano
Ático de los Libros, 2016

Viatja lleuger, gaudeix més del viatge!

Marie Kondo
La màgia de l’ordre
Ara Llibres, 2015

Aprèn a organitzar la teva vida amb el mètode KonMari.

Organitza